Ingen har väl missat att det är OS. Fråga är bara hur bra koll du har på OS för robotar? 

OS är i full gång och troligtvis har du ingen aning om att OS för robotar pågått parallellt med OS. En bit utanför OS-staden Pyeongchan kunden publiken skåda ett gäng robotar som tävlade i utförsåkning – bättre utförsåkare har skådats. 

Tävlingen kallas för ”Edge of Robot: Ski Robot Challenge”. Robotutvecklarna tävlade om en prispeng på 10.000 dollar. Kraven på robotarna var att de skulle vara 50 cm höga, ha armar och ben och drivas av en intern energikälla. Det kalla vädret ställde dock till det för robotarna och deras funktionaliteter, vilket resulterade i att vissa snarare rullade utför. 

Nedan är en video från utvecklaren av MiniRobot Corp. 

Låt oss säga att mänskliga utförsåkare inte behöver oroa sig över att bli arbetslösa inom en överskådlig framtid.