Men att inte ha en hårdvara kommer att bli ett handikapp i kampen mot Apple, Amazon och Google.

Spotify verkar arbeta mot att släppa smarta högtalare enligt nya lediga jobb på sin karriärsida. I en av annonserna kan man läsa “Spotify är på väg att skapa sina första egna fysiska produkter”. Musiktjänsten har hittills behövt förlita sig på andra produkter så som Google Assistant, Amazon Echo och Sonos One för sina streamingtjänster.

Men nyligen släppte Apple sin högtalare HomePod som endast stödjer Apples egna musikstreamingtjänst – vilket visar Spotify att de behöver vidta åtgärder och skapa sina egna högtalare.

Jobbannonserna visar att deras ya “Operations manager”, “Senior product manager: hardware production” och “Projekt manager. Hardware production and engineering” skulle ta hand om att skapa och förmedla produkterna. Vilket förmedlar att Spotify är redo att börja påbörja produktionen snart.

Spotify är utan tvekan den mest populära musikstreamingtjänsten och fungerar utmärkt med de flesta hårdvaror. I nuläget är det dock omöjligt för Android-användare att streama tjänsten över Apple:s HomePod (Medan Mac och iOS-användare kan göra det genom AirPlay). Vilket eliminerar en stor del användare från både Apple och Spotifys ekosystem beroende på vilken produkt/tjänst användarna prioriterar.

Om Spotify släpper en smart högtalare kan den stödja både Alexa och Google Assistant som modeller från exempelvis Sonos. Men satsningen medför onekligen risker i att man trampar på samarbetspartners tår, även om det inte är troligt att någon utöver Apple skulle blockera tjänsten med sina 70 miljoner prenumeranter.

I nuläget vet vi ingenting mer om utseende eller funktioner. Men mer information lär komma upp inom kort!