VR levde aldrig upp till hypen. Men förstärkt verklighet (AR, Augmentet Reality) spås däremot bli nästa stora tekniska innovation – Vi har grävt djupare i Magic Leaps kommande AR-headset!

AR är en teknik som förstärker verkligheten. Fördelen tekniken har gentemot exempelvis VR är att den förstärker din befintliga verklighet och har främst använts genom Pokemon Go och Snapchat.

Men nu släpper Magic Leap sitt AR-headset.

Magic happening…Magic Leap…Mixed Reality…

A post shared by Miroslava Duma (@miraduma) on

Magic Leap släpper fler och fler hemligheter allteftersom att deras första release av headset med mixed reality teknik. På Recodes årliga konferens, Code Media berättade Magic Leaps vd, Rony Abovitz att företaget inte bara planerar att släppa ett headset, utan flera versioner av det.

Han annonserade även ett samarbete med NBA som kommer att innebära att man sänder basketmatcher i mixed reality.

Abovitz berättade även att den billigaste versionen kommer att kosta så mycket som en high-end smartphone – han berättade dock inte vilken, men sa inte emot när iPhone X nämndes (som kostar ca 12 000 kronor). Den dyraste och andra sidan kommer att kosta lika mycket som en dator i high-end prisklassen.

När Magic Leap släppts kommer man till en början kunna se klassiska NBA-matcher, men deras förhoppning tycks vara att man framöver även ska kunna se livematcher. Senior Vice President på NBA, Jeff Marsilio, berättade att man hoppades kunna möjliggöra live streaming på kaffebordet så att upplevelsen skulle bli som om en jätte tittade ned på arenan från ovan.

Tanken med Magic Leaps headset är att det ska ersätta din tv, dator och mobil med en enhet där du kan göra allt.

Nu närmast kommer Magic Leap One att släppas, som kommer att ske någon gång under 2018.