Apples Airpods är inte de enda helt trådlösa earbuds som finns där ute. Faktum är att Jabra nu släpper tredje generationen av sina egna version av tekniken, nämligen Elite Sport.

Vi har testat Jabra Elite Sport.

Genom Jabras earbuds Elite Sport så kommer du åt Siri och Google Now genom bara att knapptryck och enligt tillverkaren har de en speltid på 4.5 timmar innan de behöver laddas. Den siffran kan dock stiga med upp till 13.5 timmar tack vare den lilla laddningsstationen som medkommer.

Modellen har även en inbyggd mikrofon för samtal och röstkommandon som du enkelt ställer in genom Jabra Sound+ appen. De helt trådlösa hörlurarna är vattentåliga och har en pulsmätare. Genom träningsappen Jabra Sport Life får du tips och råd kring din träning. 

Jabra Elite Sport och finns i svart samt limegrön/grå färg.

Vad vi gillar

Jabra Elite Sport är mindre och sitter mycket mer bekvämt i örat än de tidigare versionerna. Vi gillar också ljudet som är fenomenalt för helt trådlösa hörlurar samt funktionen att man kan sätta av och på noise cancelling-funktionen – På jobbet stängde vi exempelvis av funktionen (för att kunna uppmärksamma om någon i sin omgivning vill säga något) samtidigt som de var på och levererade en bra ljudupplevelse i löparspåret.

Röstkommandon fungerade även väldigt smidigt för att ringa samtal och har två mikrofoner i varje hörlur. Vi tycker också att batteritiden på 4.5 timmar är klart godkänt, speciellt med tanke på laddningsväskan som ökar den till 13.5 timmar.

Vad vi inte gillade

Den relativt tighta ljudisoleringen är inte för alla.

Slutsats

De snygga earbudsen Jabra Elite Sport är i vissa avseenden överlägsna Apples Airpods – som nu äntligen får lite konkurrens när det kommer till helt trådlösa hörlurar.

Jabra Elite Sport går loss på omkring 2295 kronor.