Elon Musk är en av vår tids främsta innovatör och han har på senare tid gjort allt annat än att ligga på latsidan. Efter att ha löst Australiens energikris på veckor och börjat kränga eldkastare så har han nu skickat upp världens första bil i rymden.

Elon Musk’s Telsa Roadster må ha lämnat jorden, men du kan fortfarande följa bilens resa genom solsystemet. Satellitgurun Ben Pearson inoficiella hemsida whereisroadster.com följer bilen baserat på data från NASA samt genom sina egna beräkningar (som har visat sig vara mer precisa än Musk’s).

Hemsidan ger dig inte bara en idé om vart i vårt solsystem bilen befinner sig och hastighet. Den ger även rolig information så som hur många gånger bilen upphävt sin milgaranti på 36 000 mil samt bensinkostnader för om den hade åkt per egen maskin.

I skrivande stund har bilen rest 2.3 miljoner kilometer från jorden på mot Mars i hissnande 42.964 km/h. Men det verkar inte som om den kommer passera Mars omloppsbana eller förbi asteroidbältet som Musk gissade – om den håller sin nuvarande kurs verkar det som om den kommer resa precis bredvid Mars innan den dras tillbaka mot solsystemets mitten. Du kan även se när bilen kommer relativt nära mars eller jorden.

Last pic of Starman in Roadster enroute to Mars orbit and then the Asteroid Belt

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Den 7 oktober 2020 beräknas Tesla Roadster närma sig Mars. Då är den bara 7.5 miljoner kilometer från Mars. Jorden? Pearson berättade för The Verge att en av bilens närmsta resan förbi jorden inte kommer att ske för ens 2091 då den flyger 344 miljoner kilometer från jorden.

Tills någon kan rättfärdiga att skicka ett rymdskepp för att hämta Roadsters så är hemsidor som Pearsons det enda sättet att faktiskt veta vart Elon Musks bil är.