I århundraden har ljuset styrt vårt humör. När det är mörkt har vi hittat en säker plats att övernatta. Vid solnedgången har vi samlat nära och kära. När solen skymts till har vi passat på att vara ute. Med smarta hem och smart belysning behöver vi inte längre anpassa oss. Ljuset anpassar sig utefter vårt humör!

Nu recenserar vi Philips Hue som av många anses vara marknadsledande inom smart belysning.

Philips Hue sätter stämningen

Fredagsmyset som inte nådde upp till förhoppningarna. Middagsdejten som inte alls fick den rätta stämningen. Hänget med familjen som blev rätt beige. Spelkvällen som inte blev episk. Filmkvällen som blev som vilken annan som helst.

Ljuset har kapaciteten att såväl lyfta som sänka varje tillfälle. Med Philips Hue kan man anpassa ljuset utefter humör. Sätta stämningen. Göra varje aktivitet till något att minnas.

Kom igång med 3 steg

Om du är ny på det här med smarta lampor och vill ha något som är enkelt att upprätta och som man kan lita på så är Philips Hue ett utmärkt val. Här är de tre stegen för att komma igång!

  1. En Philips Hue-lampa som du drar in i ett vanligt lamputtag.
  2. När du fört in lampan så kopplar du in den separata strömsladden i den medföljande bryggan samt en internetkabel.
  3. Ta fram mobilen. Ladda ned Philips Hue-appen. Koppla upp mobilen till bryggan och voila – Nu är det klart!

Häftiga saker du kan göra med Philips Hue

Det är guld värt att Philips Hue kan förbättra de där små vardagliga tillfällena som faktiskt utgör den största delen av livet. Men vi uppskattar också de små, unika och lite nördiga funktionerna de smarta lamporna också besitter!

Använd Philips Hue med IFTTT

Philips stödjer IFTTT, vilket står för “If This, Then That”. IFTTT är ett enkelt scriptspråk som gör så att du kan trigga särskilda saker baserat på olika events. Det här innebär att du genom en inställning i IFTTT kan sätta upp så att lamporna lyser på ett visst sätt när du taggas i något på Instagram, får likes på Facebook, när någon ringer eller när väckarklockan sätts igång.

Vi älskar det!

Koppla upp lamporna med filmen

Dina Hue-lampor kan verkligen skapa magiska filmupplevelser. Genom att ladda hem appen “Hue Camera” från mobilen kan du använda iOS-enhetens kamera för att anpassa belysningen utefter vad kameran ser.

Vi provade detta under ett Game of Thrones avsnitt. Precis som vi hade hoppats på så ändrades belysningen kraftigt där det blev nästan kritvitt när händelser från utanför “The Great Wall” utspelade sig – och rött när drakarna kastade eld. Oerhört häftigt!

Synka Hue med musiken

Fredagshänget med kompisarna i din bonad kommer nå nya nivåer! Både Android och iOS-användare kan synka Hue-lamporna med musiken genom olika appar så som exempelvis Hue Disco. Appen använder sig av mobilens mikrofon för att lyssna på ljudet och ändrar färgen på lamporna utefter musikens beat genom antingen förbestämda ljusscheman, eller genom att du skapar ett eget ljusschema.

Kostnad

Philips Hue white and color ambiance startpaket GU10 går loss på omkring 1600 kronor. Det här startpaket innehåller tre lampor med GU10-fattning som du kan ersätta dina halogenlampor (spotlights) med. Här ingår även en brygga och en strömbrytare. Här får du färgat ljus med totalt 16 miljoner olika färgkombinationer – Och de hittas här.

Philips Hue white and color ambiance startpaket finns även i den vanliga E27-fattningen vilket är standarden för LED-lampor och bör passa dina befintliga lampsocklar. Dessa hittar du här.