Under den senaste tiden har appen Bumble verkligen rosat marknaden. Mycket på grund av att man lämnar det upp till kvinnorna huruvida dom vill starta en konversation eller inte. Nu hakar Tinder på med en liknande funktion!

Det är inte alltid lätt att vara kvinna i en dejtingapp.

Men den nya funktionen kan göra livet lite lättare för många kvinnor. Den kommer nämligen att göra så att de får bestämma själva om de vill påbörja en konversation eller inte. Men enligt MarketWatch, Match VD, Mandy Ginsberg, så tror man inte att funktionen kommer att bli lika fundamental som den har varit för Bumble.

“Kvinnor vill ofta inte ha pressen att behöva starta en konversation, men om de vill det, så är det bra” berättar hon till Mashable. “Den feedback vi har fått är att kvinnor inte alltid vill vara tvingade till att ta det första steget, så vi ger dem möjligheten att välja”.

Det är inte första gången som Match har uttryckt ett intresse för vissa delar av Bumble. Dating-appen som grundats av Whitney Wolfe ska enligt uppgifter ha fått ett anbud på 450 miljoner dollar.

Ginsberg är dock tydlig med att det inte är en reaktion mot sina konkurrenter, utan endast ett resultat av feedback från dess användare.

Vad tror ni om den kommande funktionen?