Förra hösten överraskade Sony alla när man utannonserade att robothunden Aibo skulle komma tillbaka. Nu har vi äntligen träffat den, och den är precis lika söt som den ser ut.

Nu är Aibo tillbaka, pimpad utefter de senaste innovationerna som gör att den kan artikulera bättre och har mer intelligens tack vare smartare AI och ljudkontroller. Den har även helt oemotståndliga OLED-ögon!

Orsakade kaos på CES 2018

Under CES 2018 där mycket var precis som det brukar, lyckade Sony skapa lite kaos när de visade upp Aibo.

Robothunden har 22 artikulationspunkter och mängder med rörelsesensorer som gör att Aibo kan upptäcka och interagera med människor och andra Aibo-hundar.

I ett demo började Aibo mysa med sin syster Aibo, precis som en riktigt hund skulle ha gjort. Några av dess handlingar, som lukta på en annans Aibo’s rumpa, är så trovärdiga att det nästan är lite läskigt.

Inne i nosen finns det en kamera som gör att den kan identifiera människor och vart den går. En representant från Sony berättade att Aibo kommer att agera olika beroende på vem den interagerar mer. Så den kan alltså gilla din mamma mer än dig om hon leker med den mer.

Precis som en riktig hund så svarar den på olika rörelser och läten samtidigt som den även kan tricks som att exempelvis höja tassen.

New story with aibo 033 #aibo

A post shared by aibo | Sony (@aibo_sony_official) on

Aibo är alltid uppkopplad i molnet

Sony säger att den har ett AI-system som gör att den alltid är uppkopplad i molnet, vilket förklarar månadskostnaden på 197 pix i månaden som hundägarna behöver betala för att den ska kunna hålla igång.

Ett minus är dock att Aibo har en relativt låg batterid på 2 timmar per laddning.

Men Aibo är fortfarande en väldigt söt kompanjon för människor som inte kan eller har tid att ta hand om en riktig hund, och trots allt, Aibo behöver ju inte heller gå och bajsa. Den nya Aibo borde även vara ett bra sällskap för äldre människor eller människor som älskar hundar, men är allergiska mot dom.

New story with aibo 007 #aibo

A post shared by aibo | Sony (@aibo_sony_official) on

Är Aibo värd kostnaden?

Är den värd cirka 15 000 kronor. Svårt att säga. De flesta människor har aldrig tidigare köpt en Aibo, troligtvis för att de har varit till ett överpris. Men tidigare versioner fick en lojal följarskara, som var aktiva även när Sony slutade supporta den. Men när vi idag har digitala assistenter kan den förhoppningsvis vara igång längre!

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here